robins hood

Een mooi product komt van een mooie plek.

Robins hood biedt inspiratie en helpt je het leven een beetje mooier te maken. met een sjaal of een vaas, een tas of een object of iets anders voor je interieur met een verhaal. 

Het gaat om de verborgen (of niet zo verborgen) schatten in het leven. Items die ik voor jou heb ontdekt - te ontdekken door jou. Persoonlijk uitgezochte items, die het plezier en het vakmanschap van handwerklieden vieren. Eerlijk gemaakt, met respect voor de maker en voor de natuur, en voor alles dat zij te bieden hebben. 

Het volgende hoofdstuk wordt door jou geschreven.

Over Robin; 

Voor mijn werk in de wereld van branding, mode en lifestyle heb ik de hele wereld over gereisd. Amsterdam is altijd mijn basis geweest, vanaf mijn jeugd is deze prachtige stad mijn thuis en mijn toevlucht.

In 2013 reisde ik naar nepal, om de ambachtslieden te bezoeken, fotograferen en te filmen die sieraden maakten. Daar, in een van de armste landen ter wereld, ontmoette ik vrouwen en mannen met toewijding voor hun vakmanschap en hun streven naar een beter leven voor zichzelf en hun familie. Eén vrouw zal ik nooit meer vergeten; Heera. Ze vertelde me dat ze enorm blij en trots was dat ze werk kon doen waarvan ze hield, in omstandigheden die gezond en eerlijk waren. Werk waarmee ze haar familie kan ondersteunen: haar ouders, haar man en haar 2 kinderen, en kansen voor hen schept. Zo gaat haar 6 jaar oude zoon naar een gerenommeerde school. Het moment dat ik bij hen thuis was en hij met zijn rugzak op klaar stond om naar school te vertrekken, was ik ontroerd dat ik, op mijn eigen manier, kon bijdragen aan het maken van een verschil in hun leven.

Dit was het moment dat een zaadje in mij werd geplant, dat nu uitgegroeid is tot robins hood. Met als locatie de buurt waar mijn wortels zijn komen te liggen: de Amsterdamse Jordaan.

Ik ben ervan overtuigd dat het erfgoed en herkomst van een item echt telt. Het draagt bij aan zijn schoonheid, het geluk dat het brengt. Voor jou en voor hen. Robins hood is mijn uitnodiging aan jou. Om items te ontdekken die ik heb ontdekt. om je te inspireren om jouw leven een beetje mooier te maken. Ik vertel je met liefde hun verhaal.